среда, 15. фебруар 2012.

Tatula Datura stramonium L

Tatula Datura stramonium L

 Za uklanjanje dlaka sa delova tela treba 150 g tatule (Datura stramonium) kuvati u 1 litri vode dok se ne dobije jak čaj. Tamponom vate namočenim u čaj mazati dlakave delove tela.
 
Imena: tatula, kužnjak, pasja jabuka, bodljiva jabuka, smrdljika, smrdljuga, smradac, smrduljka, smrduša, bazdulja, trava od sipnje, kravljača, bika, bikovača, vočić, zli čičak, zubna trava, svinjska dušica, shirnjak, cigansko cvijeće, odnosno latinski Datura stramonium L.

Na jednom forumu sam nasla sledece:
 ``I heard that Datura plant commonly known as Indian Thorn Apple works as a permanent hair remover even on scalp. One of the Indian widows wanted to avoid a barber who visits every month to shave her head (It is a custom in India to shave head for widows). She brings a bunch of Datura fruits, smashes and apply its juice to her head to get her hairs removed permanently on scalp. This I have tried once on my leg (test area) which works. The name of the particular species is not known to me.``
 prevod:
``Cula sam da tatula, poznatija kao Indijska Thorn Apple, trajno otklanja malje, cak i na skalpu (kosu). Jedna indijska udovica je htela da iybegne berberina koji je posecuje svakog meseca da bi joj brijao glavu (u Indiji je obicaj da udovice briju glavu). Donela je gomilu datura voca, i napravila sok koji je nanela na glavu da bi se trajno resila kose. Ovosam probala jednom na svojoj nozi, i radilo je. Ime bas te vrste mi nije poznato.``

Upozorenje
Tatula je korov, izuzetno je otrovna. Татула је, усред предозирања, узрочник смрти уживаоца њене droge. Cela biljka je otrovna. Sadrži otrovne alkaloide atropin, hioscin-skopalmin, hiosciamin. Mnogobrojni su simptomi trovanja, između ostalih: konfuzija, uznemirenost, vrtoglavica,  posrtanje, halucinacije, ubrzani srčani puls, gubitak pamćenja, mučnina, širenje zenica oka, nerazumljiv govor, povišena telesna temperatura, žeđ, nesvestica, nekontrolisano mokrenje.
Homeopaski preparat Straminum se daje osobama, koje imaju jaki strah od: vode i to duboke i tamne, klaustrofobija i to naročito od tunela, podruma, mračnih prostora, pasa, smrti, nasilja, samoće noću, usamljenosti, izolovanosti i dr. Zabranjeno zakonom posedovati ili uzgajati tatulu.


17 коментара:

  1. Анониман12. март 2012. 07:13

    koji delovi se koriste, list, plod, cvet?
    Koliko se cesto maze?
    Da li trajno ukloni malje?

    ОдговориИзбриши
  2. Post za tatulu je stavljen ovde pre svega radi teoretske rasprave, jer je posedovanje, upotreba ili trgovina ovom biljkom krivicno delo (ZAKON O PSIHOAKTIVNIM KONTROLISANIM SUPSTANCAMA).

    Ne znam koliko bi trebalo cesto da se maze, u ovom receptu stoji da trajno uklanja malje.

    Ali ova biljka nije bezbedna za koriscenje, cak sam nasla i jedan primer da je trudnica koja je koristila tatulu bas u svrhu uklanjanja malja imala pobacaj.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман16. март 2012. 01:38

    Ali ovde pise ``Ovosam probala jednom na svojoj nozi, i radilo je. ``

    ОдговориИзбриши
  4. Da, pre toga stoji:
    ``Na jednom forumu sam nasla sledece``
    i stavljeni su znaci navoda, tako da citiram neciji post, a ne izlazem svoje iskustvo.

    ОдговориИзбриши
  5. mislim da bi se otrovni alkaloidi iz dature mogli lako apsorbirati u organizam preko koze, ne znam koliko je ovo pametno raditi. da li ima neko ko je probao pa da podeli iskustva :)

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман5. март 2013. 06:37

    ja cu probati samo mi nadjite 150 grama toga....dosadile mi dlake vise...a nisam lud da prodajem tu biljku i da se zajebava* unaokolo sa tim... ako neko moze nabaviti 150g listova tatule,da mi da,da probam da napravim caj i sklonim dlake-pa vam javljam rezultate.eo i mejl.. iagfwyy@gmail.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман17. март 2013. 12:31

      Datura još nije počela da raste, ima je svuda po gradu na zapuštenim površinama, pred leto počinje da cveta tako da do tada ništa od branja plodova. Listovi kreću u aprilu ali ih je teže prepoznati dok je biljka mlada.
      Pozdrav

      Избриши
  7. kad da poberem plodove i skuvam to ??? nije mi jasno jel se kuva ono gde je seme,ili mogu i listovi???

    ОдговориИзбриши
  8. e i da,ja cu najverovatnije probati da sklonim dlake sa glave :D posto celavim,pa da probam kao ona indijanka iz price,ako to uspe onda ce uspeti i sa svime ostalim...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opadanje kose kod zena zajedno sa maljavoscu moze da bude zbog povecanih muskih hormona, da li si radila hormonski status?

      Избриши
  9. Da li je neko od vas radio analizu hormona?
    Ne znam nista vise od onog gore navedenog, ali u svakom slucaju ne bi preporucila eksperimentisanje s njom. Ako neko hoce nesto da proba, bolja je breza, mislim manje opasna, a od ove tatule mnogo vise stete nego koristi.

    ОдговориИзбриши
  10. brate ja sam musko :D ne zensko :D

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман15. мај 2013. 13:25

    opusteno gari :) ajde nadjite mi tu tatulu,seme ili cvetove ili listove ili jednostavno biljku,da skuvam sve to pa da probam i da javim utiske ako radi... :) gde ima ta biljka da se nadje??

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман15. јул 2014. 07:20

    da li je neko probao ovo sa tatulom, da li radi? moze li se koristiti, i koliko puta treba da se maze taj deo tela? pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Anoniman , da li si možda probao to sa tatulom , da li je bilo ko probao? Jel ima efekta, kakvi su rezulatati . Koji deo biljke se koristi ?

      Избриши