среда, 15. фебруар 2012.

Ljuska oraha


Ljuska oraha

Sagoreti ljusku oraha, pepeo rastvoriti u vodi i tom smesom mazati mesta pojačanog rasta dlaka. Možete mazati delove lica koji su maljavi i sokom od rasečenog svežeg oraha.

 Nasla sam jedan malo odredjeniji recept:

Pepeo ljuske zrelog:
1 kasicicu pepela ljuske oraha pomesati sa 1/2 litra vode i ostaviti da odstoji 12 sati, nakon toga 2-3 puta dnevno mazati mesta sa kojih zelite da se oslobodite dlaka, ili napravite oblogu koju cete drzati 30 minuta dnevno.


Tinktura ljuske zelenog oraha:
Zeleni orah staviti u teglu od tamnog stakla (moze i tegla koju cete obaviti aluminijumskom folijom), preliti alkoholom (96% ili 70%), zatvoriti teglu i ostaviti najmanje 2 nedelje, najbolje 2 meseca. Tinkturom mazati mesta sa kojih zelimo da uklonimo dlake.


Tinktura cveta oraha:
140 cveta oraha staviti u 200ml alkohola , 10 dana mazati mesta sa kojih zelimo da uklonimo dlake.

Upozorenje!

Negde sam procitala da osobe koje imaju problem sa stitnom zlezdom ne bi trebalo da koriste ovaj recept (jod moze da se apsorbuje u organizam preko koze).
Ako neko zna jos neko upozorenje neka pise.

83 коментара:

  1. Анониман11. март 2012. 12:34

    U kojoj razmeri se mesa voda i pepeo i kako se nanosi na lice? unapred hvala..

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман12. март 2012. 03:54

    i mene zanima isto ovo i kolko puta se treba ponoviti?

    ОдговориИзбриши
  3. Koliko sam ja shvatila mesa se sa vodom dok pepeo ne postane kao pasta, znaci dodavati po malo vode.
    Mislim da je potreban duze kontinuirano koriscenje. Mozda nacin primene kao i pepo breze, tj drzanje smese nekoliko sati dnevno. Problem kod narodnih recepata je sto se nigde ne daju tacne mere sastojaka.
    Ako neko proba neka javi rezultate :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман12. март 2012. 09:22

    kad odpadnu sve dlacice da li posle rastu ponovo i da li se proces ponavlja sa vremena na vreme?hvala puno na dragocenim informacijama:)

    ОдговориИзбриши
  5. Zaista ne znam da li dlake prvo ispadnu, pa posle rastu ponovo samo slabije dok na kraju skroz ne nestanu, ili se vremenom lagano smanjuju dok skroz ne nestanu.

    Mislim da je najbitnije kod ovog recepta biti i uporan i ne ocekivati rezultate preko noci.

    nema na cemu :)

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман25. март 2012. 03:50

    Na koju tacno ljusku oraha se misli? da li na zelenu koja se sasusi?

    ОдговориИзбриши
  7. Kad se govori o pepelu misli se na ljusku zrelog oraha, bar ja tu koristim, a moze se mazati koza sokom od rasečenog svežeg oraha.

    ОдговориИзбриши
  8. da li ima rezultata i kada se mogu ocekivati?unapred hvala

    ОдговориИзбриши
  9. Probala sam pepeo ljuske oraha, 5-6 sati dnevno 2-3 dana sam drzala na maloj izdepiliranoj povrsini koze, jer nisam imala vise,a i da vidim da li sam alergicna i da li ce koza da reaguje lose, i posle vise od mesec dana mi je na tom mestu izaslo mozda 5-6 dlacica i to slabijih, znaci 70% manje, tj u mom slucaju je to nesto neverovatno, ne znam kakvo bi nezeljno dejstvo mogla da ima ljuska oraha.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koji dio ljuske oraha se koristi? Da li onaj drvenasti sto se lupa cekicem ili onaj spoljni sto budr n orahu kad se ubere koni je zelen a potom postane smedj i sam otpane? Poz

      Избриши
  10. dali mora prethodno mesto da se izdepilira ili ne?

    ОдговориИзбриши
  11. Ja sam izdepilirala, jer mislim da na taj nacin supstance lakse prodiru u kozu, jer su pore otvorene, na forumu pisu da je bitno da se maze narocito 2-3 dana nakon depilacije. mislim da moze i na neizdepiliranu kozu, ali da u tom slucaju treba vise vremena, bar je to neki moj zakljucak na osnovu onoga sto pisu na forumu. Ako te interesuje vise mozes ovde da procitas :)
    Ovde pisu u komentarima za razne tehnike, ali je princip primene slican izgleda svim metodama.

    http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4010390/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. a kakav je ovo zeleni orah..o cemu se tu radi..??ne razumem...procitala sam na tom forumu da je efektnije kada se maze ta tinktura sa alkoholom i zelenim orahom nego pasta,htela sam to da probam,al ne znam gde da nabavim zeleni orah..:)

      Избриши
  12. pa zeleni orah ce moci da se nabavi jos malo na drvetu :D a, ako nemas orah u blizini verovatno ce bake da iznesu zelene na pijacu. :)Ne znam tacno kad su zeleni, maja ili juna, i ja ih cekam :)

    ОдговориИзбриши
  13. Dakle smesa se samo namaze, ne mora da se ispira?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ova smesa od pepela mora da se ispere posle, jer bocka i ne upije je koza sve, i koza izgleda prljavo kad je smesa nanesena. A za tinkturu od zelenog oraha ne znam, nisam jos probala.

      Избриши
  14. kakvo je sad stanja na tretiranom mestu,da li su se dlake vratile?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dlake se jesu vratile, ne sve, ali jesu, malo su tanje.
      kakva su vasa iskustva? Da li je neko probao?

      Избриши
  15. Zanima me dal neko zna koliko mora stajat cvijet oraha pomjesan s alkoholom prije upotrebe? Sad ima tog cvijeta pa valjalo bi to isprobat...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je isto kao i za tinkturu zelenog oraha, ostaviti najmanje 2 nedelje, najbolje 2 meseca.

      Избриши
  16. ja mislim da moze 10-tak dana,ipak cvet ce brze da odpusti potrebne sokove nego zeleni orah...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koji dio ljuske oraha se koristi da dobijem pepeo? Da li onaj drvenasti koji se lupa cekicem ili onaj spoljni koji bude na orahu kad se ubere koji je prvo zelen a potom postane smedj i sam otpadne? Hvala

      Избриши
  17. Hvala puno na vasim razmisljanjima...ja cu danas nakupit tih cvjetova i kupit alkohol pa pomjesat..i nek stoji.Mislim da vrijedi probat..pa bar cemo znat jel djeluje ili ne...

    ОдговориИзбриши
  18. a ovo sa alkoholom da li se mora izdepilirati prvo mesto pa se nanositi ili kako?da li ima neko neka iskustva sa tim?

    ОдговориИзбриши
  19. Ja sam potopila alkohol i cvijet oraha ovako po receptu.Al nekako mi se cini malo tog alkohola,uopce nije prekrilo svo cvijece,kad ga ima dosta.Sta mislite jel bi bilo stetno da dodam jos alkohola da prekrije svo cvijece? Jedva cekam da krenem s pokusom..;))

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман5. мај 2012. 11:45

    ja pocela danas sa mackanjem ovog alkohola... videcemo da li funkcionise...:)

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман5. мај 2012. 12:08

    koliko ti je stajao alkohol i cvijece? meni stoji vec 10 dana i ne znam dal treba jos stajat...

    ОдговориИзбриши
  22. Анониман5. мај 2012. 12:11

    koliko ti je stajalo to cvijece i alkohol? meni stoji vec 10 dana a ne znan dal mi je rano s upotrebom....

    ОдговориИзбриши
  23. Анониман5. мај 2012. 12:35

    isto toliko...meni je alkohol skroz potamneo...

    ОдговориИзбриши
  24. Анониман7. мај 2012. 06:04

    A jel ti ostaje koza koju mazes tamna? i meni je alkohol skroz crn...pocet cu onda i ja sad s maljanjem ;) Pa cemo se cut s dojmovima...;)

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман7. мај 2012. 06:59

    pa poznaje se gde nanosim alkohol ali nije toliko strasno,bar se meni tako cini... cujemo se...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман24. мај 2012. 03:56

      jel ima kod tebe rezultata? kod mene bas i ne...:((

      Избриши
    2. Анониман26. мај 2012. 02:56

      mislim da je potrebno vreme i strpljenje...ja ne odustajem pa ce mo videti...spremicu ovo i sa orah zeleni pa kad mi nestane ovo pocecu taj tretman... mora nesto da upali...Mazes li ti jos uvek?ne odustaj

      Избриши
    3. Анониман27. мај 2012. 04:49

      Ne odustajem ni ja...;) I ja cu spremit to s zelenim orahom,sad mu je taman vrijeme pa krenit s tim nakon ovoga.I ja imam jos ovoga,mazem vec 14 dana i imat cu jos sigurno za 7,8 dana..Kao da nesto bolje je al znam da je potrebno vrijeme i bit uporan..pa nadat se da cemo se rijesit odvratnih dlaka!! Pozdrav!

      Избриши
    4. Анониман27. мај 2012. 11:46

      samo upornost... a mi to imamo....hehe...pozdrav!

      Избриши
    5. Анониман20. јун 2012. 04:04

      Hej jel ima kod tebe kakvih rezultata? ;)Kod mene ima al jako slabo..moram priznat da sam ocekivala vise..:((

      Избриши
    6. Анониман21. јун 2012. 09:31

      i kod mene isto...spremila sam vecu kolicinu ovo sa zelenim orahom pa nastavljam dalje... necu sad da odustanem... jel mazes sad nesto?

      Избриши
    7. Анониман23. јун 2012. 02:09

      Pa imam jos malo ovoga od cvijeta oraha..pa cu nakon toga vidit sta cu..nasla sam jos nekoliko recepata za uklanjanje dlaka pa mozda i nesto drugo isprobam..ne bi ni ja odustajala al polako gubim nadu da ce bit nekih rezultata..;)

      Избриши
    8. Анониман23. јун 2012. 10:56

      ajde posalji mi te druge recepte,ako ti nije problem... ma mora da proradi,ipak nekad nisu bile hemikalije pa se problemi resavali...

      Избриши
    9. Анониман23. јун 2012. 12:12

      Drugi popularan način borbe protiv prekomjerne tjelesne kose - joda rješenje. Za njegovu pripremu potrebno je: 1,5 g joda, 2 g amonijaka, 35 g medicinskog alkohola i 5 g ricinusovog ulja. Temeljito Izmiješati sve komponente i ostavite par sati do potpune bjeljenje rješenje. Takvo rješenje se može primijeniti na runjave dio tijela dva puta dnevno za nekoliko tjedana. Prema Članovi Foruma, iodinated rješenje je u mogućnosti da vas osloboditi od "Suvišnih" kose.

      Tu su i nekoliko popularnih recepata za uklanjanje dlaka pomoću sjemena koprive. Jedan od njih - svaki dan trljanje problema kože sa svježe prikupljenih sjeme koprive. Kako učinkovito, ali su dugoročno korištenje.

      Druga popularna metoda uklanjanja dlačica osigurati brži rezultat. Potreba za mljevenje 40 g sjemena kopriva i pomiješana s 100 g suncokretovog ulja. Inzistirati roku od dva tjedna, nakon čega prethodno napete infuziju sipati u čistu posudu s tijesnim naslovnici. Pažljivo ih podmazivati na problematična područja dva puta dnevno sve do kosa ne pada do kraja.

      Dobri rezultati mogu se postići pomoću ljuske pinjole. To treba da se sažeže, pepela ispunite s toplom vodom, a masa je rezultiralo Nanesite na kosu. Popularni glasina kaže da je dovoljno nekoliko postupaka za reći "zbogom" problem prekomjerne dlakav.

      I na kraju, još jedan tradicionalni recept za uklanjanje dlaka pomoću pepela. On preporučuje Gennady Malakhov. U ovom trenutku želite snimiti biljka - cornrose. Biljka je izgorjela u potpunosti, a pepeo se koristi kao iu prethodnom receptu.

      Избриши
    10. Анониман23. јун 2012. 12:15

      evo ti jos..

      Metoda 4: Myzol (sapun + pepeo)! Recept: Ash prosijati kroz sito, a zatim pepeo zamlit kipuće vode i dobro promiješati sve to u tekući sapun. Ispada myzolnaya tijesto, koje se zatim namyzolivaem noge ili gdje bi trebali!
      5 Metoda: Smola od sibirskog cedra (sibirski bor)! Jednostavno primijeniti i ukloniti, slično depilacije, a onda iz nekog razloga kosa ne raste!
      Metoda 6: Kurkuma! Kurkuma razrijeđeno s toplom vodom do dosljednosti vrhnjem, staviti na vašoj koži (sušilo za uklonjeni prije), pokriti folijom i držati na 20 minuta.
      7 metoda: Datura (Budite oprezni - ova biljka je otrovna)!

      Skuhajte 150 grama obične trave doping u 1 litri vode da se formira jak esencije.Uliti 3 tjedna! Navlažite pamuk obrisak natopljenom juhu i protrljati prave područja!
      Metoda: Zeleno grožđe! Vi jednostavno trljate kožu pokriven dlakom, sok od zelenog grožđa.

      Metoda 9: cornrose! Dobar način da se knjige Malakhov je "Modern biljni lijek na stranici 180. Uzmi mak - Samoseiko (cijela biljka) izgara u pepeo, a utrljati u onim mjestima na tijelu gdje žele za uklanjanje dlaka. Kao što je navedeno u knjizi, kosa neće rasti.
      10 Metoda: mangan! Napravite rješenje kalijeva permanganata u vodu i sjediti u njoj mjesto s kojeg ukloniti kosu za 20 minuta. Glavna stvar je da je ne pretjerati s brojem CMV kalijeva permanganata. Ako ovaj postupak obavlja redovito neko vrijeme, žarulja kosa spali kalijeva permanganata, a kosa će ispasti iz korijena za dobro. Možete se okupati sa kalijeva permanganata, zatim cijela kosa tijelo postupno će ispasti. Ali budite oprezni! Nemojte se vode na lice ili glavu.
      Metoda 11: Jod, amonijak, ricinusovo ulje (za osobe sa smanjenom funkcijom štitne žlijezde ne može se koristiti jod)! Pomiješajte 35 g alkohola, 5 g amonijaka, 1,5 g joda, 5 g ricinusovog ulja i masti obrastao mjesto 2 puta dnevno. Nakon nekoliko dana, kosa će ispasti bezbolno. Bolje je početi s neupadljivom mjestu, nikad ne znate!

      Избриши
    11. Анониман23. јун 2012. 12:18

      I jos malo..;))

      Metoda 13: Sjeme kopriva! Infuziju od koprive sjemena u maslac! Djeluje kao foto-epilaciju, ali ne odmah, ali nakon nekoliko tjedana! Ispadanje kose, a godine se ne osjeća.

      Metoda 14: soda! Uzeti 1 žličicu soda kruh s toboganom u 1 šalicu kipuće vode, dobro promiješati dok se ne otopi i pustiti da se ohladi do 36 stupnjeva. Zatim uzeti krpu gaze i potopiti u otopinu. Mjesto gdje se sapun za pranje kose, suha s krpom i staviti ga u 12 sati noću. Ujutro izvadite gazu, ali ne opere. U večernjim satima opet - stavi maramicu namočenu u grijanom rješenje. Tako je za 3 dana.Ako nema pomoći od tri puta da bi 12 puta


      Recepti su prevedeni s ruskog pa nije bas dobro al skuzi se sta treba..ja cu nesto sigurno isprobati i javit sta i dojmove..Pa tako i ti..;)) Kao sto ti kazes,prije su se rjesavali tih problema. Sretno!! Pozdrav ;)

      Избриши
    12. Na koji jod se misli u ovom receptu? Da li jod koji moze da se kupi u apoteci (povidon jod) ili na cisti jod? Nasla sam negde ranije ovaj recept i u komentarima je stajalo da cist jod ne moze da se kupi u apotekama, i da moze da izazove opasne opekotine, i da je otrovan.

      Избриши
    13. Анониман2. јул 2012. 06:26

      Ne znam koji jod...ja sam nasla te recepte i ugrubo ih prevela da skuzim sta i kako..ima puno nejasnoca a ne znam kome se obratit za savjete..:( Ako saznas,javi..please.

      Избриши
    14. Da, ima dosta nejasnoca, ne znam koga da pitam, ako znas nekog farmaceuta mozda bi oni mogla da nam pomognu :)
      Mada ne verujem da bi nam preporucili da se igramo cistim jodom.
      Jel probao neko pinjole? :)

      Избриши
    15. Анониман31. јул 2012. 03:11

      Ja ne znam nikog ko je probo pinjole...ja cu probat se sad maljat s zelenim grozdjem,pa mozda pomogne.Procitala sam da to pomaze..pa cu javit dojmove.

      Избриши
  26. Анониман16. мај 2012. 04:15

    hej zanima me koliko cesto mazete kozu? meni ne ostaje koza tamna..malo smrdi al podnosim ;) Danas mi je peti dan...i ne vidim neke rezultate,a tjesim se da se ni ne mogu vec vidjeti..kako je kod vas?!

    ОдговориИзбриши
  27. Анониман23. мај 2012. 06:58

    Jel netko ima kakvih rezultata????

    ОдговориИзбриши
  28. Kod mene je u pocetku bilo nekih malih rezultata sa orasima, ali posle sam prestala da koristim i od brijanja je sada isto kao i pre.
    Od hipremangana mi je depilirinjanje bilo manje bolno, dosta manje bolno kad su izrasle, ali sam i to prekilnula i onda opet brijanje, i sada je kao sto je bilo i pre :(
    Kakvi su vasi rezultati?

    ОдговориИзбриши
  29. Анониман31. јул 2012. 03:09

    Ja sam koristila orase i nisu bas najbolji rezultati kako sam ocekivala al bolje je neg sto je bilo...najgore je ponovo pocet s brijanjem,onda ce ponovo pocet rast ko lude ;)

    ОдговориИзбриши
  30. Jel itko ista isprobo? Ja sam koristila te orase i nije nist pomoglo.Stvarno sam ocajna i pocinjem vjerovat da ovom problemu nist ne pomaze. :(

    ОдговориИзбриши
  31. Ja sam ih isto bila koristila, ali izgleda i ne pomazu, iako mi se izgleda samo ucinilo u pocetku da pomazu, mada ja nisam bila dosledna i uporna. Koliko dugo si ih ti koristila?

    ОдговориИзбриши
  32. Ja sam ih koristila 4,5 mjeseci...onda mi je nestalo orasa i sad ne znam sta da probam.I meni se bilo ucinilo kao da pomazu al nista...bas sam luda zbog toga..;)

    ОдговориИзбриши
  33. Анониман6. мај 2013. 15:19

    sta je najbolje za malje na zolufima i obrazima

    ОдговориИзбриши
  34. Анониман14. март 2014. 16:03

    Sto se tice zelene kore oraha... On se u proslosti koristio za farbanje vlakana... Farba i kozu prema tome pre ce vas ofarbati nego ukloniti dlacice. A sto se tice pepela-hemiski sastav je kalijum hidroksid najjaca baza. Sa dodacima moze se napraviti sapun.

    ОдговориИзбриши
  35. Može li netko pojasniti 4 metodu! Ovu sa pepelom i sapunom! Kakva smjesa mora biti?koliko gusto? I dali se radi o običnom pepelu?

    ОдговориИзбриши
  36. jel to deluje 100 % ili je neka sala ?

    ОдговориИзбриши
  37. Nakon 3 meseca dlake su skoro sve nestale. Imao sam jake dlake i guste po stomaku i grudima, u pocetku sam brijao kasnije sam depilirao, narasle su do te mere kao gustina kose. Za samo 3 meseca redovnog koriscenja ostalo je mozda 2% i to pincetom skinem za 2 minuta. Nesto neverovatno.
    Nakon sto odstoji 30,40 minuta obavezno isprati vodom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, stvarno si uspio u tome?? Kako si koristio, jesi kupovao te orahe ili kako već, kakav je omjer smese, ako ti nije problem malo da objasniš. LP

      Избриши
    2. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Анониман15. јул 2016. 13:15

      Mozes li da kazes kakvu si smesu napravio, recept i ostalo?

      Избриши
  38. Ja sam pocela da koristim,izmesala sam 1/2 l vode i jednu kasicicu pepela.ali sad citam na drugom mestu da treba kao pasta da bude,a ovo moje tecno i ne znam da li ce da pomogne

    ОдговориИзбриши
  39. Ja sam pocela da koristim,izmesala sam 1/2 l vode i jednu kasicicu pepela.ali sad citam na drugom mestu da treba kao pasta da bude,a ovo moje tecno i ne znam da li ce da pomogne

    ОдговориИзбриши
  40. I ima li ko konkretnih rezultata sa pastom od orahovog pepela ili je bolji ovaj tonik (pola litra vode i kašičica pepela)...

    ОдговориИзбриши
  41. I ima li ko konkretnih rezultata sa pastom od orahovog pepela ili je bolji ovaj tonik (pola litra vode i kašičica pepela)...

    ОдговориИзбриши
  42. Koji dio ljuske oraha se koristi? Da li onaj drvenasti sto se lupa cekicem ili onaj spoljni sto bude na orahu kad se ubere koji je zelen a potom postane smedj i sam otpane? Lp

    ОдговориИзбриши
  43. ne znam citam ovo http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/1620551-epilacija-iz-snova-ruski-recept-da-dlake-uklonite-zauvek-garant-ga-koristi-i-putin i odusevilo me,da li je ovo stvarno delotvorno.Ja bih se resio svih malja po telu,zelim glatku kozu i da ne moram da se depiliram ili brijem stalno.Depilacija me vec boli mnogo,a od brijanja koza sva pocrveni i stvaraju se sitne bubuljice.

    ОдговориИзбриши
  44. Анониман14. јул 2016. 17:50

    Da li je neko dovrsio tretman orasima?

    ОдговориИзбриши
  45. kako da zapalim ljuske??
    probala sam papirom, treščicama i nistaa
    help

    ОдговориИзбриши
  46. kako da zapalim ljuske??
    probala sam papirom, treščicama i nistaa
    help

    ОдговориИзбриши
  47. Cao, zanima me dali je neko uspeo uklniti malje sa lica u predelu zulufa i obraza? I koju metodu je koristio?

    ОдговориИзбриши
  48. Ja sam palila ljuske oraha u rerni na najvecoj temperaturi, peku oci jako! Ne otvarati rernu dok ne postane pepeo i ne ohladi se! :-D Videcemo rezultate. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  49. Da li ostaju fleke po kozi i da li ovo daje rezultat??

    ОдговориИзбриши
  50. Da li ostaju fleke po kozi i da li ovo daje rezultat??

    ОдговориИзбриши
  51. Da li ostaju fleke i da li ova pasta od oraha daje rezultat ??

    ОдговориИзбриши
  52. Da li ostaju fleke i da li ova pasta od oraha daje rezultat ??

    ОдговориИзбриши
  53. Da li je tačno da oni koji imaju problem sa stitnom zlezdom ne smeju da koriste orah za uklanjanje dlaka?I da li koža potamni od te smese?

    ОдговориИзбриши